KURSEN

FULLBOKAT

YOGALÄRARUTBILDNING NOVEMBER 2019

SVERIGE & INDIEN 12 MÅNADER

Kära Yogisar & Yoginis! Vi på Muy Santo Yoga & Meditation är fantastiskt glada över att få berätta att från och med 2019/11/30, så startar en ny 200 timmars yogalärarutbildning. Du kommer att få möjligheten att utbilda dig dels i vår underbara studio i Västervik men också få avsluta det hela i det stora landet Indien. Yogalärarutbildningen är fördelad i 4 olika block under perioden av ett år. De 3 första blocken kommer att hållas i Västervik och det sista ligger förlagt i Indien.

"Det är otroligt tillfredställande att få erbjuda er denna makalöst prisvärda utbildning som under 100-tals timmar "snickrats" ihop av oss. Genom den kunskap, erfarenhet och 1000 tals timmar av lärande samt praktik har vi verkligen lyckats med ett välplanerat och kvalitativt upplägg. Vi är redo att erbjuda dig all vår kunskap och vill samtidigt passa på att bjuda in dig till en resa både genom kropp, hjärta och själ. Genom vägledning hoppas vi kunna hjälpa dig att lära dig mer om vem du är, hur du är och vart du är på väg. Du kommer att lämna denna utbildnig 100% säker på hur du skall utveckla ditt lärande och sättet du kommer att förmedla DINA kunskaper vidare"

~ Muy Santo Yoga & Meditation

" I can do things you cannot, YOU can do things I cannot; together we can do great things"

 ~Mother Teresa

LÄRARE: Anna- Carin Tall, Manjeet Mathur samt olika specialister och gästlärare

UTBILDNINGEN:

 

Denna yogalärarutbildning på 200 h har komponerats av Anna-Carin Tall. Hon har genom sin gedigna erfarenhet av att ha utbildat ett 100-tal andra yogalärare skapat fantastiska möjligheter för dig som vill fördjupa dina kunskaper för egen skull eller helt enkelt investera i en utbildning som håller för att starta din egna skola. Det är en bred utbildning där du får "nosa" på olika grenar av Yogan. Du kommer som elev att efter avslutad utbildning ha breddat din asanaträning och dina meditationstekniker. Du kommer att ha lärt dig allt du behöver för att känna dig till 100% trygg i att vägleda en egen klass. Du kommer att stå stadigt på dina egna ben, så att du, på bästa sätt skall kunna förmedla vidare den kunskap du skaffat dig, dels om vad Yoga är, men också om vem du är. Du kommer efter att ha fullgjort de första 3 blocken att få runda av och uppleva Yogans hemland Indien där vi avslutar och certifierar dig som nyexaminerad 200 h Yogalärare.

Det skall kännas rätt i både hjärta & själ.

Att ta beslutet från tanke till handling kan många gånger vara skrämmande. Rädslor, förutfattade meningar och mer därtill kan börja spöka för dig. Vi på Muy Santo vill att det skall kännas rätt för dig, från början till slut. Många som väljer att gå en Yogalärarutbildning gör det oftast för att själva fördjupa sin kunskap, men under resans gång så går det allt som ofta över i en tanke om att själva hålla klasser, starta studio eller rent av åka jorden runt och arbeta på olika skolor som lärare. Hur det än blir så är vi på Muy Santo helt övertygade om att allt kommer att bli precis som det är tänkt att bli för just DIG.

Finns det någon rekommendation för att påbörja denna livslånga resa?

Svaret för oss är enkel, Nej.

Anledningen till att vi säger nej är just för att du är unik. Du är unik både till fysiken som till det spirituella. Alla har vi vår egna väg att vandra och vi har alla våra olika  anledningar till våra val i livet.

Behöver jag några förkunskaper?

Nej, vi kräver inga typer av förkunskaper, även om det skulle rent praktiskt underlätta för dig. Vi har alla olika "läggningar" och olika förutsättningar, Yoga handlar för oss inte om vem som kan utföra den "snyggaste" krigaren eller vem som har bäst alignment i chairpose, Yoga handlar om att vara här och nu. Att vara medveten om vem och vad du är och vart du är på väg. Yoga handlar om att acceptera sig själv och livet för vad det äri just detta ögonblick. Att känna att just DU är alldeles perfekt.

Som vi alla vet när vi skall ta ett stort beslut i livet, så är det många gånger fruktansvärt jobbigt och ångestfyllt. Ofta känner man dessa känslor för att det inte är rätt och att hjärnan vill något annat än hjärtat. Den enda rekommendationen vi kan ge dig när det kommer att ansöka till vår utbildning, är att det skall kännas rätt, det skall kännas rätt i hjärtat, själen och sinnet.

När detta känns rätt, då garanterar vi dig att beslutet kommer att vara enkelt, så tveka inte att höra av dig till oss med alla dina funderingar och frågor, VI vill att det skall kännas rätt för DIG, inte bara idag, utan även imorgon.

 

Välkommen med dina frågor!

 200h MULTI STYLE TEACHER TRAINING

VÄSTERVIK & INDIEN

KURSINNEHÅLL
SAMMANFATTNING
 • Asanas - deras biomekanik & olika alternativ

 • Alignment

 • Meditation- Teoretisk och praktisk undervisning (undervisas i Indien)

 • Pranayama

 • Anatomi/fysiologi- grundläggande kunskap

 • Konsten att undervisa- Kommunikation, uppbyggnad av klass

 • Lärarrollen, vem är DU?

 • Undervisningsträning

 • Yogans etik och filosofi (undervisas i indien)

 • Yogans historia

 • Hatha, Vinyasa, Yin

 • Driva eget

 •  200 h Multi Style Yogalärarutbildning (Hatha, Vinyasa & Yinyoga)

 • All nödvändig kurslitteratur

 • 3 mål mat om dagen

 • boende i Västervik i delad rum(om du kommer utifrån)

 • Flyg till Indien

 • Transfer till och från flygplats (Ej i Sverige)

 • Boende i Indien i delad rum,www.vailankannicottagesmandrem.com

 • 1 dagsutflykt (delfintur eller liknande)

 • Wifi (i Indien)

 • Väska med "yogiska verktyg" som Neti pot, Jala neti och t-shirt

 • Bonusklasser eller aktiviteter

 • 10-kort på Muy Santo värt 1000 kr

 • Helpension i INDIEN

KURSEN

FULLBOKAT

Priser & Datum

Investering: Ordinarie pris

55 000 SEK/ Ink moms

Early bird:

45 000 Sek/ ink moms till 30/6-2019

48 000 Sek/ ink moms till 31/7-2019

50 000 Sek/ ink moms till 30/9-2019

Från 30/9-2019 framåt gäller ordinarie pris.

Depositionsavgift 5500 kr, detta för att säkra din "matta", du betalar in det på:

 

B-G nr: 824-4220

Swish nr: 1235444682

 

Delbetalning? Kontakta oss för mer information

För anmälan: klicka dig vidare till anmälningsformulären.

Block 1

30:e Nov -1:a Dec -2019

7:e-8:e /12 - 2019

14:e-15:e/12 - 2019

 

Block 2

4:e-5:e/04 - 2020

11:e-12:e/04 - 2020

18:e-19:e/04 - 2020

 

Block 3

1:a-2:a/08-2020

8:e-9:e/08-2020

15:e-16:e/08-2020

Block 4 i Indien

November 7:e till November 21:a 2020

MUY SANTOS ETIK & FILOSOFI

Muy Santo är spanska och betyder "Mycket Helig" som vi tycker att allt runt i kring oss är. Djur, natur andra människor och så klart oss själva och vår yogapractice. Allt är ett och detta tror vi oss kunna sprida med hjälp av yoga.

Muy Santo är en studio som hängivet vill sprida yoga och meditation med seriösa och hängivna studenter som har bestämt sig för att på djupet undersöka sig själva, för att hitta mer tillit, vishet och både hinder och svar inom sig själva. Studenter som vill använda sina egna erfarenheter och kunskaper för att hjälpa andra.

Lärarna på Muy Santo arbetar från hjärtat och har själva erfarit hur Yoga och meditation har transformerat dem till det bättre. De uppmuntrar varje elev att hitta sitt sanna jag och sin sanna lärare som bor inom dem.

Det är viktigt att ta med sig genom utbildningen att Yoga är något subjektivt, Det finns inte bara en väg att gå utan flera. Precis som Buddha sa : "There are many ways to enlightenment". Det är därför du kommer stöta på många olika sätt att praktisera det yogiska levernet under resans gång.

Varje skola/lärare har sin egna stil och bestämmer själva vad som är mest viktigt för dem i Yoga och lär sedan ut ifrån det. Det finns inte något bestämt recept på hur du blir en bra yogalärare. Detta kan bara bestämmas av dig, efter att du tagit en resa inåt och förstått vad som är viktigt för dig i det som vi delar med oss och därefter låter din personlighet lysa igenom i din egna unika väg.

Din unikhet är vad som gör dig till en bra yogalärare. Vi kan ge dig de verktyg och den information du behöver, men vi kan inte instruera dig i hur du hittar ditt sanna jag. Detta är något du måste hitta för dig själv. Så i det stora hela, så beror det på hur djupt du vågar dyka i dig själv och hur ärlig du vågar vara mot dig själv med vad du finner där på djupet.

" If you want to work as a yoga teacher, the first commitment you have to make is to be sincere to yoga.

Otherwise you can teach, but you will not be a representative of yoga, not someone  who understand yoga. As a yoga teacher, you have to practice living yoga.

Live your day with a yogic attitude, and be the witness, the observer, the drashta, of yourself"

~Swami Niranjananda

Våga

PRAKTIK; Din träning är din grund, din verkliga lärare. I din dagliga träning/practic kommer asana, pranayama och meditation att vara grundläggande.. Din träning kommer att låta dig uppleva effekterna på kropp och sinne. Med din upplevelse kommer din förståelse och det du förstår kommer du att kunna dela med andra.

ASANA; Du kommer att utöva asana, pranayamatekniker och olika meditationer varje dag. Eftersom en Muy Santo-utbildning är krävande och utmanande fysiskt och mentalt, finner vi det viktigt att ha en bra balans mellan mer dynamisk fysisk träning och klasser för att återställa och föryngra (yin, yoga nidra, återställande).

PRANAYAMA; En variation av olika pranayamatekniker är integrerad i vår dagliga träning. Följaktligen kommer du att bli bekant med viktiga verbala instruktioner, funktion, fördelar och kontraindikationer av de viktigaste pranayamas. I slutet av programmet har du integrerat dessa metoder och därmed kommer du att kunna integrera pranayama i din undervisning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MEDITATION; Meditation är ett mycket viktigt element i Muy Santo-träningen. Under den här 200 timmarsutbildningen utvecklar du en förståelse för vad meditation är och hur det hjälper till att få insikt om oss själva och vårt förhållande till världen. Du kommer att introduceras till meditationstekniker som tyst sittande, rörelsesmeditationer, hjärtmeditationer och buddhistiska meditationer. Dessutom kan varje student välja att ha en dag i tystnad. Den här dagen kommer du att få lära och träna tyst och låta dig följa dina tankar.

ALIGNMENT; Du kommer att ha en daglig teknikklass, där du lär dig de viktigaste kroppsställningarna och hur du gör dessa korrekt. Dessa klasser inkluderar sanskrit och engelska namn, viktiga verbala signaler, funktion av ställningar, fördelar och kontraindikationer. Alla typer av kroppsställningar är täckta: stående, stående balansering, sittande (framåtböjningar och vridningar) framåtböjningar, liggande, ryggböjning, core, armbalans och inversioner.

FYSISK ANATOMI; Korrekt förståelse för anatomi är avgörande för en yogalärare. Under kursen studerar du den funktionella anatomin hos de stora lederna (knäled, höftled, axel och ryggrad), grundläggande ben och grundläggande muskler under hela kursen. Detta hjälper dig att förstå och identifiera skillnader i elever och motsvarande behov.

YOGISK ANATOMI; Vi presenterar olika modeller av hur kroppen uppfattas av yogatraditionen. Därför kommer vi att diskutera chakra, nadis, kriyas, mudras, bandhas och koshas. Detta hjälper dig att förstå processen och fördelarna med yoga mer fullständigt.

YOGISK FILOSOFI; Du kommer att få insikt i utvecklingen av yoga från vediska till dessa moderna tider. Vi guidar dig för hur du applicerar yoga-filosofi i din yoga-övning, dina lärdomar och viktigast av allt i din vardag. Yoga Sutras av Patanjali, med ett särskilt fokus på yogans 8 grenar. Allt detta  kommer vi att studera på djupet.

AYURVEDA; Du kommer att få en introduktion till pelarna i Ayurvedas vetenskap. Yoga och Ayurveda är som oskiljaktiga syskon. Kombinationen av dessa två vetenskaper frambringar ett system för helande, för fysisk och psykisk hälsa och lycka.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LÄRARTEKNIK; Att undervisa är ett utmärkt verktyg för att lära känna dig själv och andra. Därför kommer du att bli ombedd att arbeta med de andra studenterna,i grupper eller par och få undervisa från början. Våra lärare ger dig praktiska verktyg och konstruktiv feedback som hjälper dig att växa snabbt och säkert. Lärarteknikklasserna är en bra plattform där du kan integrera det du har lärt dig i justering, anatomi och filosofi. Framför allt kommer du att bli inbjuden och utmanad att hitta ditt unika sätt att lära dig hur man leder en klass.

BONUS; På Muy Santo vill vi att du skall finna din egna stil, därför kommer vi att under "resans" gång att introducera dig till  lite andra yoga stilar där du under ett prestigelöst pass får möjligheten att både väcka intresse, men också utmana dig själv. Detta gör vi för att yoga handlar inte om stilar eller rätt och fel, yogan handlar om så mycket mer än så, som nyfikenhet, närvaro, glädje och acceptans.

Bästa Yogi/Yogini, livet kan många gånger förändras på en sekund och mycket kan hända. Vi som verksamhet åtar oss att till 100% vara dedikerade och har även anlitat externa krafter för att kunna tillhandahålla dig det bästa från vår värld. Jag ber dig vänligast att du tar dig en titt på vår Faq/vilkor och läser igenom vilkoren ordentligt.

Där finner du all nödvändig info och även svar på lite frågor som brukar uppstå.

När du gjort detta och finner dig nöjd så är du hjärtligt välkommen att anmälla dig till möjligen Sveriges mest förmånliga erbjudande vad gäller Yogalärareutbildning.

Välkommen med din ansökan och tveka inte att ställa oss frågor om allt du undrar över.

Kontakta oss:

Muy Santo Yoga & Meditation

Hamngatan 36

59 333 Västervik

Mobil: 076/4269391 ,076/1369391

Mail: muysantoyoga@gmail.com

Vilkor & Ångerrätt

Våra Yogalärarutbildningar

Yoga Alliance (extern länk)

Öppet tider: Varierande

Boka din klass

Faq