Muy Santo  Lärare

Manjeet Mathur FILOSOFI/MEDITATION
(UNDERVISAR UNDER RYT 200H YOGALÄRAREUTBILDNINGARNA)

Manjeet är född och uppvuxen i Indien och har rest sedan sju år tillbaka genom landet för att söka inspiration från olika lärare. Han har varit professionell dansare, fitnessentusiast och väldigt intuitiv sedan en tidig ålder. Efter en allvarlig olycka på gymmet drabbades han av diskbråck. Genom fysioterapi och stretchövningar introducerades han för yoga och har praktiserat kontinuerligt sedan dess.

 

Livet förändrades för honom när han hittade "sin" lärare som vägledde honom genom hjärtöppnande meditationer och medveten andning. Sedan dess har han delat en underbar kombination av Hatha yoga, hjärtmeditationer, dansterapi och massagetekniker.

 

Han tror att kärlek och medkänsla är den enda religionen och livet är ett firande av sitt egna autentiska jag. Han betonar det faktum att trots att varje enskild session som ges av honom är transformativ, så börjar den riktiga yogan utanför yogamattan i vardagen med vår hälsa, relationer, arbete och ensamtid.

 

Hans motto: "Få mer kärlek till varje ögonblick genom medveten andning och medvetna handlingar."

Anna-Carin Tall
GRUNDARE/HUVUDLÄRARE

Anna-Carin är grundare av MUY SANTO YOGA & MEDITATION. Hon är RYT 500 Och E-RYT 500 certifierad yogalärare genom Yoga Alliance, detta innebär en trygghet för alla som yogar för henne.Ett av hennes favoritcitat är "Be the change you wish to see in the world" och det är precis det hon känner att hon gör genom sitt företag. Hon vill sprida yogan vidare till alla som är öppna för att lära och inte är rädda för att ärligt reflektera över sig själva och sina liv. Hon har studerat yoga i 7 år och har själv erfarit hur asana, meditation och pranayama har förändrat både hennes fysiska, men framför allt mentala hälsa.

 

Genom att ha ett öppet sinne och vetskapen med sig att alla kommer från olika bakgrunder och har olika förutsättningar, så guidar hon dig till att hitta din autentiska lärarstil. Vad som passar just dig.

 

Efter ett par år i Indien är hon nu på hemmaplan igen i Sverige och hoppas kunna sprida i väst vad yoga verkligen är. Yoga är inte bara något du praktiserar på din matta utan den är en del av ditt vardagliga liv.

 

Hennes bakgrund är inom vården men är även utbildad massageterapeut på Bergkvist massage och friskvårdsutbildningar.

Camilla Settlin
HATHA/VINYASA

Någonstans ska man ju börja” säger Camilla som är RYT 200 timmar internationellt registrerad yogalärare på Muy Santo Yoga & Meditation.

Till vardags driver hon och hennes kollegor restaurang Guldkant och deli Guldkant i Västervik där timmarna gärna blir många. Perfekt då att startskottet för yogalärarutbildningen med inriktning ”multi style” gick av stapeln 2017, och då även startskottet för en intressant resa framåt i livet. Yoga är utan tvekan fantastiskt på många sätt.

Prio på att ta hand om sig själv i dagens intensiva samhälle har landat högt på listan för Camilla, där tidigare fokus på bollsporter och pulsträning numera kombineras med hållbar träning i yogans filosofi. Häng med på Camillas yogapass där fokus oftast ligger på styrka, smidighet och balans för både kropp och sinne.

Hoppas vi ses på mattan, hjärtligt välkommen!

Barbro Barkelius
DANSYOGA

Barbro är diplomerad yogainstruktör sedan 2008 och har haft mindre klasser i yoga under 6 år. Numera håller hon kurser i dansyoga i mindre grupper. Detta har hon gjort sedan 2015.

Hon har i sin egna praktik, sedan 2005 arbetat som diplomerad akupressör (12 år), lymfmassör (3 år) och friskvårdsmassör (1 år). Detta är inte fokus nu längre utan nu är det Intuitiv massage och Shamansk healing som gäller.

Hon har själv deltagit i ett flertal workshops med shamaner från Peru bland annat med Shamansk healing Kausay Muju och Anchanchos.

Initiering av feminina energier så kallad Nusta Karpay på plats i Peru med shamaner 2011 finns också med i Barbros bagage.

Eva Ankarvall
SATYANANDAYOGA

Eva Ankarvall är född och uppvuxen i Västervik. Efter 30 år i Stockholm bor och lever nu i Västervik igen och har andra hem på Mallorca sedan 2016. Hon har en 2,5-årig yogalärarutbildning i Satyananda yoga och har undervisat i yoga sedan år 2014. Under utbildningen fördjupades även intresset för Ayurveda och dess nära förhållande till yoga.

Det är med ödmjuk respekt för denna anrika Indiska medicintradition som hon väver in den i sin undervisning. Enligt Ayurveda är din asana praktik helt i onödan om du inte har koll på dina obalanser i doshorna Vata, Pitta och Kapha. Varje asana påverkar dig starkt och kan faktiskt öka dina redan befintliga obalanser,
krasst uttryckt så kan du lika gärna avstå den för dig obalanserande yogan då den inte kommer bidra till ditt välmående och balans. Att fördjupa sig i yogisk tradition kom från en längtan efter att uppnå balans mellan kropp och själ.

Drömmen att leva mer "yogiskt" och att även undervisa har varit stark ända sedan hon började den yogiska vägen år 1995.
Satyananda Yoga är ett internationellt erkänt yogasystem som är djupt förankrat i en tradition, men anpassat för att möta det moderna samhällets behov. Detta är en rik och bred yogatradition med rötter i Indien och har som har gått vidare från generation till generation, först och främst som ett elev/lärarförhållande där personlig erfarenhet varit det viktigaste. Namnet kommer från den man som fört denna tradition vidare och sedan spridits vidare via sina lärjungar.

Mirja Westerlund
YINYOGA

Yogan kom in i Mirjas liv för över 20 år sedan och har därefter funnits med som en viktig del för återhämtning och andrum. Till vardags arbetar Mirja som rektor men är nu också RYT 200 timmar internationellt certifierad yogalärare vid Muy Santo Yoga & Meditation.

”-Yoga är ett sätt att hitta hem till sig själv”, säger Mirja som ser sig själv som ständig nybörjare i Yogans fantastiska värld.

Det finns så otroligt många fördelar med yoga och det ligger en trygghet i vetskapen att alla kan hitta det som passar just dem. Yin-inspirerad yoga är den som ligger Mirja varmast om hjärtat,  där tid, andning och fokus får hjälpa kroppen att återhämta sig på ett skonsamt sätt.

Meditation och Mindfulness är även de delar, som gärna får ta plats i Mirjas pass. De flesta av oss lever i en hektisk tillvaro där många ”måsten” spelar in. Att då unna sig en stund på mattan och få landa i nuet, är något som alla borde göra för att hitta balans och glädje i livet.

Kontakta oss:

Muy Santo Yoga & Meditation

Hamngatan 36

59 333 Västervik

Mobil: 076/4269391 ,076/1369391

Mail: muysantoyoga@gmail.com

Vilkor & Ångerrätt

Våra Yogalärarutbildningar

Yoga Alliance (extern länk)

Öppet tider: Varierande

Boka din klass

Faq