Yoga Lärare

Manjeet Mathur FILOSOFI/MEDITATION
(UNDERVISAR UNDER RYT 200H YOGALÄRAREUTBILDNINGARNA)
muy santos filosofi & meditationslärare

Manjeet är född och uppvuxen i Indien och har rest sedan sju år tillbaka genom landet för att söka inspiration från olika lärare. Han har varit professionell dansare, fitnessentusiast och väldigt intuitiv sedan en tidig ålder. Efter en allvarlig olycka på gymmet drabbades han av diskbråck. Genom fysioterapi och stretchövningar introducerades han för yoga och har praktiserat kontinuerligt sedan dess.

 

Livet förändrades för honom när han hittade "sin" lärare som vägledde honom genom hjärtöppnande meditationer och medveten andning. Sedan dess har han delat en underbar kombination av Hatha yoga, hjärtmeditationer, dansterapi och massagetekniker.

 

Han tror att kärlek och medkänsla är den enda religionen och livet är ett firande av sitt egna autentiska jag. Han betonar det faktum att trots att varje enskild session som ges av honom är transformativ, så börjar den riktiga yogan utanför yogamattan i vardagen med vår hälsa, relationer, arbete och ensamtid.

 

Hans motto: "Få mer kärlek till varje ögonblick genom medveten andning och medvetna handlingar."

Anna-Carin Tall
GRUNDARE/HUVUDLÄRARE
anna.jpg

Anna-Carin är grundare av MUY SANTO YOGA & MEDITATION. Hon är RYT 500 Och E-RYT 500 certifierad yogalärare genom Yoga Alliance, detta innebär en trygghet för alla som yogar för henne.Ett av hennes favoritcitat är "Be the change you wish to see in the world" och det är precis det hon känner att hon gör genom sitt företag. Hon vill sprida yogan vidare till alla som är öppna för att lära och inte är rädda för att ärligt reflektera över sig själva och sina liv. Hon har studerat yoga i 7 år och har själv erfarit hur asana, meditation och pranayama har förändrat både hennes fysiska, men framför allt mentala hälsa.

 

Genom att ha ett öppet sinne och vetskapen med sig att alla kommer från olika bakgrunder och har olika förutsättningar, så guidar hon dig till att hitta din autentiska lärarstil. Vad som passar just dig.

 

Efter ett par år i Indien är hon nu på hemmaplan igen i Sverige och hoppas kunna sprida i väst vad yoga verkligen är. Yoga är inte bara något du praktiserar på din matta utan den är en del av ditt vardagliga liv.

 

Hennes bakgrund är inom vården men är även utbildad massageterapeut på Bergkvist massage och friskvårdsutbildningar.

Barbro Barkelius
DANSYOGA
bb.jpg

Barbro är diplomerad yogainstruktör sedan 2008 och har haft mindre klasser i yoga under 6 år. Numera håller hon kurser i dansyoga i mindre grupper. Detta har hon gjort sedan 2015.

Hon har i sin egna praktik, sedan 2005 arbetat som diplomerad akupressör (12 år), lymfmassör (3 år) och friskvårdsmassör (1 år). Detta är inte fokus nu längre utan nu är det Intuitiv massage och Shamansk healing som gäller.

Hon har själv deltagit i ett flertal workshops med shamaner från Peru bland annat med Shamansk healing Kausay Muju och Anchanchos.

Initiering av feminina energier så kallad Nusta Karpay på plats i Peru med shamaner 2011 finns också med i Barbros bagage.

Linda Eriksson
yogalärarutbildningar 200h Sverige/Indien
Linda yogalärare.jpeg
Eva Ankarvall
SATYANANDAYOGA
Eva ankarvall satyananda yoga

Eva Ankarvall är född och uppvuxen i Västervik. Efter 30 år i Stockholm bor och lever nu i Västervik igen och har andra hem på Mallorca sedan 2016. Hon har en 2,5-årig yogalärarutbildning i Satyananda yoga och har undervisat i yoga sedan år 2014. Under utbildningen fördjupades även intresset för Ayurveda och dess nära förhållande till yoga.

Det är med ödmjuk respekt för denna anrika Indiska medicintradition som hon väver in den i sin undervisning. Enligt Ayurveda är din asana praktik helt i onödan om du inte har koll på dina obalanser i doshorna Vata, Pitta och Kapha. Varje asana påverkar dig starkt och kan faktiskt öka dina redan befintliga obalanser,
krasst uttryckt så kan du lika gärna avstå den för dig obalanserande yogan då den inte kommer bidra till ditt välmående och balans. Att fördjupa sig i yogisk tradition kom från en längtan efter att uppnå balans mellan kropp och själ.

Drömmen att leva mer "yogiskt" och att även undervisa har varit stark ända sedan hon började den yogiska vägen år 1995.
Satyananda Yoga är ett internationellt erkänt yogasystem som är djupt förankrat i en tradition, men anpassat för att möta det moderna samhällets behov. Detta är en rik och bred yogatradition med rötter i Indien och har som har gått vidare från generation till generation, först och främst som ett elev/lärarförhållande där personlig erfarenhet varit det viktigaste. Namnet kommer från den man som fört denna tradition vidare och sedan spridits vidare via sina lärjungar.

Jag heter Linda Eriksson och 2009 hamnade jag genom en slump på min första yogaklass. Det var precis vad jag behövde!
Jag har tidigare tränat väldigt mycket, allt ifrån att ha spelat handboll, tränat på gym och sysslat med hästsport. Jag har alltid tyckt väldigt mycket om att röra på mig och vara aktiv, men aldrig tidigare haft ro att verkligen våga känna efter hur jag mår i kroppen och kunna koppla av i att bara vara i nuet. Detta öppnades upp för mig när jag fann yogan.


Sedan dess så har jag drömt om att få dela med mig och få utbilda mig till yogainstruktör! Denna dröm kom att uppfyllas hösten 2019, då jag genom Muy Santo Yoga & Meditation, utbildade mig till RYT 200. 
Idag håller jag klasser inom Hathayoga, Vinyasa flow samt Yinyoga och hoppas att min glädje till yogan sprids vidare från matta till matta.

Nu är det dags för min andra stora dröm att ta far, då jag påbörjar min resa till att blir certifierad Livsstilscoach.

 

Yogan har under åren blivit en stor del av mitt liv, och jag finner mig själv stanna upp och njuta mer i livet, oavsett om det är i naturen eller genom att jag tar tio djupa andetag för att inte stressa upp mig i en påfrestande trafiksituation. 


Jag hoppas att vi möts på mattorna och att jag kan få dela med mig av detta!

Självklart bör vi på Muy Santo tilläga att Linda är en mycket kompetent och duktig lärare, linda är som hon själv skriver utbildad av oss och därmed även handplockad till vår team av lärare. Att Linda genomgått vår utbildning säkerställer att hon har de rätta profilen och kunskapen för att leda både mindre men även större grupper.