top of page

Yoga Lärare

Manjeet Mathur
FILOSOFI/MEDITATION

 
muy santos filosofi & meditationslärare

Manjeet är född och uppvuxen i Indien och har rest sedan sju år tillbaka genom landet för att söka inspiration från olika lärare. Han har varit professionell dansare, fitnessentusiast och väldigt intuitiv sedan en tidig ålder. Efter en allvarlig olycka på gymmet drabbades han av diskbråck. Genom fysioterapi och stretchövningar introducerades han för yoga och har praktiserat kontinuerligt sedan dess.

 

Livet förändrades för honom när han hittade "sin" lärare som vägledde honom genom hjärtöppnande meditationer och medveten andning. Sedan dess har han delat en underbar kombination av Hatha yoga, hjärtmeditationer, dansterapi och massagetekniker.

 

Han tror att kärlek och medkänsla är den enda religionen och livet är ett firande av sitt egna autentiska jag. Han betonar det faktum att trots att varje enskild session som ges av honom är transformativ, så börjar den riktiga yogan utanför yogamattan i vardagen med vår hälsa, relationer, arbete och ensamtid.

 

Hans motto: "Få mer kärlek till varje ögonblick genom medveten andning och medvetna handlingar."

Anna-Carin Tall
GRUNDARE/HUVUDLÄRARE
AC.jpg

Anna-Carin är grundare av MUY SANTO YOGA & MEDITATION. Hon är ERYT500 certifierad yogalärare genom Yoga Alliance med mer än 10000 utbildningstimmar med sig i ryggen. Detta innebär en trygghet för alla som yogar för henne.

 

Ett av hennes favoritcitat är "Be the change you wish to see in the world" och det är precis det hon känner att hon gör genom sitt företag. Hon vill sprida yogan vidare till alla som är öppna för att lära och inte är rädda för att ärligt reflektera över sig själva och sina liv. Hon har studerat yoga i 10 år och har själv erfarit hur asana, meditation och pranayama har förändrat både hennes fysiska, men framför allt mentala hälsa.

 

Genom att ha ett öppet sinne och vetskapen med sig att alla kommer från olika bakgrunder och har olika förutsättningar, så guidar hon dig till att hitta din autentiska lärarstil. Vad som passar just dig.

 

Efter ett par år i Indien är hon nu på hemmaplan igen i Sverige och hoppas kunna sprida i väst vad yoga verkligen är. Yoga är inte bara något du praktiserar på din matta utan den är en del av ditt vardagliga liv.

 

Hennes bakgrund är inom vården men är även utbildad massageterapeut på Bergkvist massage och friskvårdsutbildningar.

Synnöve Blomgren
ASANA 
Synnöve Blomgren RYT200 certifierad yogalärare, Muy Santo

Synnöve Blomgren flyttade tidigt till Västkusten och har sedan 10 år bott i Töllsjö. Undersköterska som arbetade över 20 år i vården, men var tvungen att bryta onda cirklar av ständiga sjukskrivningar p g.a stress, depression och utmattning, 

genom att sluta arbeta i vården och göra sådant hon mådde gott av.

 

Hon har länge sökt verktyg för stressreducering o återhämtning - för egen del, men även för att kunna ge ut. Först läste hon till Friskvårdsmassör på Axelsons GI, slutade sin tjänst i vården och startade upp sin egna firma. Allt eftersom tiden gått, har hon läst in sig på flera områden, däribland Yinyoga sedan 3 år och våren -23 RYS200 certifierad Yogalärare med Muy Santo i Indien.

 

Yoga, medveten närvaro och meditation, stärker oss kroppsligt, mentalt och själsligt. När vi blir medvetna om vår plats i den egna kroppen och på jorden, sänker vi stress & oro, och därmed ökar vår upplevelse av trygghet, lugn. Välbefinnande ökar i takt med att vi lär oss att ge kärlek & omsorg till våra egna behov. När vi mår gott, återhämtar vi oss bättre, därmed känner vi oss gladare och vi får mer energi. Livet käns både roligare och mer innehållsrikt. Det blir enklare att njuta av de små tingen i vardagen.

 

Detta brinner Synnöve för och vill förmedla vidare till andra och till sina kunder. Hon njuter av att se människor våga ta steget och vara med på ett yogapass (vilket hos många kan sitta långt inne), och avslappningen och glädjen hon eller han utstrålar efteråt är obeskrivlig. Detsamma gäller massagen. Det är sällan någon som inte kommer tillbaka till yogan eller för massagebehandling efter de provat.

 

"Accept yourself. Love yourself, and keep moving forward. If you want to fly, you have to give up what weights you down."

-Roy T. Bennett

Eva Ankarvall
SATYANANDAYOGA
Eva ankarvall satyananda yoga

Eva Ankarvall är född och uppvuxen i Västervik. Efter 30 år i Stockholm bor och lever nu i Västervik igen och har andra hem på Mallorca sedan 2016. Hon har en 2,5-årig yogalärarutbildning i Satyananda yoga och har undervisat i yoga sedan år 2014. Under utbildningen fördjupades även intresset för Ayurveda och dess nära förhållande till yoga.

Det är med ödmjuk respekt för denna anrika Indiska medicintradition som hon väver in den i sin undervisning. Enligt Ayurveda är din asana praktik helt i onödan om du inte har koll på dina obalanser i doshorna Vata, Pitta och Kapha. Varje asana påverkar dig starkt och kan faktiskt öka dina redan befintliga obalanser,
krasst uttryckt så kan du lika gärna avstå den för dig obalanserande yogan då den inte kommer bidra till ditt välmående och balans. Att fördjupa sig i yogisk tradition kom från en längtan efter att uppnå balans mellan kropp och själ.

Drömmen att leva mer "yogiskt" och att även undervisa har varit stark ända sedan hon började den yogiska vägen år 1995.
Satyananda Yoga är ett internationellt erkänt yogasystem som är djupt förankrat i en tradition, men anpassat för att möta det moderna samhällets behov. Detta är en rik och bred yogatradition med rötter i Indien och har som har gått vidare från generation till generation, först och främst som ett elev/lärarförhållande där personlig erfarenhet varit det viktigaste. Namnet kommer från den man som fört denna tradition vidare och sedan spridits vidare via sina lärjungar.

Magnus Karlsson
RYTMISK TERAPI
283813411_795429175176424_5854609465465944368_n.jpg

Magnus Karlsson är en man med många strängar på sin lyra. Han är slagverkare, massör, fotograf och utbildar sig nu inom sound healing.

Under många år var han verksam som TV-fotograf och har jobbat runt om i landet innan flytten

tillbaka till sin hemstad, Västervik. Här har han sedan ägnat sig åt att handleda musik och skapande, i en daglig verksamhet för människor med olika funktionsnedsättningar.

Utöver detta har han jobbat i många år som massör på bl.a. Gränsö Slott, Selma SPA och i egen regi.

Rytmer har funnits i människans liv sen urminnes tider. Rytmikens och slagverkens kraft att heala ligger Magnus varmt om hjärtat, han fördjupar sig nu därför i vad som händer i oss människor när vi hör och känner rytmer.

bottom of page