top of page

Yoga Lärare

yoga alliance stämplar
Acharya Yogesh
FILOSOFI/MEDITATION

 
yogalärare, muy santo yoga & meditation, äldre man som sitter i lotusställning

Acharya Yogesh is Indian meditation master. He is associated with therapeutic and

spiritual aspects of different yogic practices. Yogesh has finished prestigious post

graduate Yoga studies at Kaivalyadhama, Lonavala – one of the oldest and the most

traditional Yoga institute in India. He is excellent teacher for philosophy, Meditation,

yogic anatomy and traditional Hatha Yoga. Yogesh has mastery over cleansing process

and pranayamic technique.

One of the eminent specialty of Yogesh is chakra therapy/ cleansing and balancing. He

is practicing alternate healing therapy, a combination of psychological counseling,

Ayurveda, Chakra therapy, mudra therapy, yoga and pranic healing over twelve years.

On his philosophical and spiritual journey he has studied many great seekers of the

truth like Patanjali, Osho, Budhha, Gurdjeff, Lord Krishna, Aurobindo, Shankaracharya

and many more and what is more he has not only studied these philosophy but he is

trying to live a life according to essence of this philosophy.

 

Over these years he has

developed completely scientific attitude towards spiritual practices leading to

combination of Eastern feeling and Western mind. He spends most of his time in Osho-

gurdjeff communes when he is not teaching. He combines all the knowledge he has got

from various path of spirituality.

Yogesh has taught in more than 100 teacher trainings and taught more than 2000 students.

 

His teaching brings lots of love, joy and wisdom. From his teaching students are able to touch best of their self and experience deep peace, joy and fullfillment.

Anna-Carin Tall
GRUNDARE/HUVUDLÄRARE
anna-carin tall, yogalärare som poserar

Anna-Carin är grundare av MUY SANTO YOGA & MEDITATION. Hon är ERYT500 certifierad yogalärare genom Yoga Alliance med mer än 10000 utbildningstimmar med sig i ryggen. Detta innebär en trygghet för alla som yogar för henne.

 

Ett av hennes favoritcitat är "Be the change you wish to see in the world" och det är precis det hon känner att hon gör genom sitt företag. Hon vill sprida yogan vidare till alla som är öppna för att lära och inte är rädda för att ärligt reflektera över sig själva och sina liv. Hon har studerat yoga i 10 år och har själv erfarit hur asana, meditation och pranayama har förändrat både hennes fysiska, men framför allt mentala hälsa.

 

Genom att ha ett öppet sinne och vetskapen med sig att alla kommer från olika bakgrunder och har olika förutsättningar, så guidar hon dig till att hitta din autentiska lärarstil. Vad som passar just dig.

 

Efter ett par år i Indien är hon nu på hemmaplan igen i Sverige och hoppas kunna sprida i väst vad yoga verkligen är. Yoga är inte bara något du praktiserar på din matta utan den är en del av ditt vardagliga liv.

 

Hennes bakgrund är inom vården men är även utbildad massageterapeut på Bergkvist massage och friskvårdsutbildningar.

Carolina Smedberg
ASANA/ALIGNMENT
carolina smedberg

Fokus i Carolinas liv är att vara närvarande i varje stund och Yoga för henne är att leva fullt ut. Att känna glädje, trygghet, nyfikenhet, samhörighet, kärlek och ro i varje stund. Låta naturen och moder jord vara hennes vägledare och guide i livet, vara en ödmjuk del av det hela.

Carolina menar att liksom årstiderna förändras, ljuset kommer och går flödar tiden och händelserna i livet, hon lever i det utan att försöka förändra.

 

Det är viktigt att ha en acceptans och

tacksamhet till allt som händer.

Att finnas här och nu och sprida lugn och kärlek och att bara vara. Själva varandet är det viktiga. Detta tänkesätt är centralt och förmedlas i hennes yogaklasser och i hennes uppdrag som yogalärare. Alla ska när de yogat med henne känna att de kan släppa prestation och krav och veta att det

räcker med att bara vara.

 

Carolina är utbildad Idrottslärare för svensk grundskola och gymnasiet och den är en pedagogisk grund i hennes läraruppdrag. Hon började gå på yogaklasser regelbundet från 20 års åldern och gjorde sin 200 timmars Yogalärarutbildning i Indien vintern år 2020.

Personlig devis: Se kärleken i varje ögonblick!

Eva Ankarvall
SATYANANDAYOGA
Eva ankarvall satyananda yoga lärare

Eva Ankarvall är född och uppvuxen i Västervik. Efter 30 år i Stockholm bor och lever nu i Västervik igen och har andra hem på Mallorca sedan 2016. Hon har en 2,5-årig yogalärarutbildning i Satyananda yoga och har undervisat i yoga sedan år 2014. Under utbildningen fördjupades även intresset för Ayurveda och dess nära förhållande till yoga.

Det är med ödmjuk respekt för denna anrika Indiska medicintradition som hon väver in den i sin undervisning. Enligt Ayurveda är din asana praktik helt i onödan om du inte har koll på dina obalanser i doshorna Vata, Pitta och Kapha. Varje asana påverkar dig starkt och kan faktiskt öka dina redan befintliga obalanser,
krasst uttryckt så kan du lika gärna avstå den för dig obalanserande yogan då den inte kommer bidra till ditt välmående och balans. Att fördjupa sig i yogisk tradition kom från en längtan efter att uppnå balans mellan kropp och själ.

Drömmen att leva mer "yogiskt" och att även undervisa har varit stark ända sedan hon började den yogiska vägen år 1995.
Satyananda Yoga är ett internationellt erkänt yogasystem som är djupt förankrat i en tradition, men anpassat för att möta det moderna samhällets behov. Detta är en rik och bred yogatradition med rötter i Indien och har som har gått vidare från generation till generation, först och främst som ett elev/lärarförhållande där personlig erfarenhet varit det viktigaste. Namnet kommer från den man som fört denna tradition vidare och sedan spridits vidare via sina lärjungar.

bottom of page