top of page

Yogalärarutbildningarnas
olika moment
och vad som kommer
att gås igenom

Muy Santo Etik & Filosofi

Muy Santo är spanska och betyder "Mycket Helig" som vi tycker att allt runt i kring oss är. Djur, natur andra människor och så klart oss själva och vår yogapractice. Allt är ett och detta tror vi oss kunna sprida med hjälp av yoga.

Muy Santo är en studio som hängivet vill sprida yoga och meditation med seriösa och hängivna studenter som har bestämt sig för att på djupet undersöka sig själva, för att hitta mer tillit, vishet och både hinder och svar inom sig själva. Studenter som vill använda sina egna erfarenheter och kunskaper för att hjälpa andra.

Lärarna på Muy Santo arbetar från hjärtat och har själva erfarit hur Yoga och meditation har transformerat dem till det bättre. De uppmuntrar varje elev att hitta sitt sanna jag och sin sanna lärare som bor inom dem.

Det är viktigt att ta med sig genom utbildningen att Yoga är något subjektivt, Det finns inte bara en väg att gå utan flera. Precis som Buddha sa : "There are many ways to enlightenment". Det är därför du kommer stöta på många olika sätt att praktisera det yogiska levernet under resans gång.

Varje skola/lärare har sin egna stil och bestämmer själva vad som är mest viktigt för dem i Yoga och lär sedan ut ifrån det. Det finns inte något bestämt recept på hur du blir en bra yogalärare. Detta kan bara bestämmas av dig, efter att du tagit en resa inåt och förstått vad som är viktigt för dig i det som vi delar med oss och därefter låter din personlighet lysa igenom i din egna unika väg.

äldre blond kvinna mediterar på muy santo yogalärarutbildning i Sverige

Din unikhet är vad som gör dig till en bra yogalärare. Vi kan ge dig de verktyg och den information du behöver, men vi kan inte instruera dig i hur du hittar ditt sanna jag. Detta är något du måste hitta för dig själv. Så i det stora hela, så beror det på hur djupt du vågar dyka i dig själv och hur ärlig du vågar vara mot dig själv med vad du finner där på djupet.

" If you want to work as a yoga teacher, the first commitment you have to make is to be sincere to yoga.

Otherwise you can teach, but you will not be a representative of yoga, not someone  who understand yoga. As a yoga teacher, you have to practice living yoga.

Live your day with a yogic attitude, and be the witness, the observer, the drashta, of yourself"

~Swami Niranjananda

ASANA TRÄNING YOGALÄRARUTBILDNING, människor som prakticerar yoga på muy santo, kvinnor i krigarens ställning
svenska tjejer som utbildar sig till yogalärare, mörkhårig tjej, tjej, tjej i Indien, tjej på muy santo yogalärarutbildning
en grupp tjejer med sina certifikat, kvinnor som är glada i vitt, kvinnor som yogar i Indien, svenska tjejer utbildar sig till yogalärare

PRAKTIK; Din träning är din grund, din verkliga lärare. I din dagliga träning/practic kommer asana, pranayama och meditation att vara grundläggande.. Din träning kommer att låta dig uppleva effekterna på kropp och sinne. Med din upplevelse kommer din förståelse och det du förstår kommer du att kunna dela med andra.

ASANA; Du kommer att utöva asana, pranayamatekniker och olika meditationer varje dag. Eftersom en Muy Santo-utbildning är krävande och utmanande fysiskt och mentalt, finner vi det viktigt att ha en bra balans mellan mer dynamisk fysisk träning och klasser för att återställa och föryngra (yin, yoga nidra, återställande).

PRANAYAMA; En variation av olika pranayamatekniker är integrerad i vår dagliga träning. Följaktligen kommer du att bli bekant med viktiga verbala instruktioner, funktion, fördelar och kontraindikationer av de viktigaste pranayamas. I slutet av programmet har du integrerat dessa metoder och därmed kommer du att kunna integrera pranayama i din undervisning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MEDITATION; Meditation är ett mycket viktigt element i Muy Santo-träningen. Under den här 200 timmarsutbildningen utvecklar du en förståelse för vad meditation är och hur det hjälper till att få insikt om oss själva och vårt förhållande till världen. Du kommer att introduceras till meditationstekniker som tyst sittande, rörelsesmeditationer, hjärtmeditationer och buddhistiska meditationer. Dessutom kan varje student välja att ha en dag i tystnad. Den här dagen kommer du att få lära och träna tyst och låta dig följa dina tankar.

ALIGNMENT; Du kommer att ha en daglig teknikklass, där du lär dig de viktigaste kroppsställningarna och hur du gör dessa korrekt. Dessa klasser inkluderar sanskrit och engelska namn, viktiga verbala signaler, funktion av ställningar, fördelar och kontraindikationer. Alla typer av kroppsställningar är täckta: stående, stående balansering, sittande (framåtböjningar och vridningar) framåtböjningar, liggande, ryggböjning, core, armbalans och inversioner.

FYSISK ANATOMI; Korrekt förståelse för anatomi är avgörande för en yogalärare. Under kursen studerar du den funktionella anatomin hos de stora lederna (knäled, höftled, axel och ryggrad), grundläggande ben och grundläggande muskler under hela kursen. Detta hjälper dig att förstå och identifiera skillnader i elever och motsvarande behov.

YOGISK ANATOMI; Vi presenterar olika modeller av hur kroppen uppfattas av yogatraditionen. Därför kommer vi att diskutera chakra, nadis, kriyas, mudras, bandhas och koshas. Detta hjälper dig att förstå processen och fördelarna med yoga mer fullständigt.

YOGISK FILOSOFI; Du kommer att få insikt i utvecklingen av yoga från vediska till dessa moderna tider. Vi guidar dig för hur du applicerar yoga-filosofi i din yoga-övning, dina lärdomar och viktigast av allt i din vardag. Yoga Sutras av Patanjali, med ett särskilt fokus på yogans 8 grenar. Allt detta  kommer vi att studera på djupet.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LÄRARTEKNIK; Att undervisa är ett utmärkt verktyg för att lära känna dig själv och andra. Därför kommer du att bli ombedd att arbeta med de andra studenterna,i grupper eller par och få undervisa från början. Våra lärare ger dig praktiska verktyg och konstruktiv feedback som hjälper dig att växa snabbt och säkert. Lärarteknikklasserna är en bra plattform där du kan integrera det du har lärt dig i justering, anatomi och filosofi. Framför allt kommer du att bli inbjuden och utmanad att hitta ditt unika sätt att lära dig hur man leder en klass.

BONUS; På Muy Santo vill vi att du skall finna din egna stil, därför kommer vi att under "resans" gång att introducera dig till  lite andra yoga stilar där du under ett prestigelöst pass får möjligheten att både väcka intresse, men också utmana dig själv. Detta gör vi för att yoga handlar inte om stilar eller rätt och fel, yogan handlar om så mycket mer än så, som nyfikenhet, närvaro, glädje och acceptans.

en grupp tjejer som är glada på muy santo yogautbildning, grupp yogalärare i Sverige, tjejer
nya yogalärare på GOA, starnd med glada människor som är klädda i vitt på muy santo yogautbildning
tjejer och killar, yoginins och yogisar, en grupp som är glada på muy santo yogakurs
yogabolstrar, bruna yogabolstrar, ljusstake på muy santo
yogaelever som lär varandra positionerna, tjejer som utför yoga på Muy Santo
camilla Settlin korrigerar under yogalär
Anatomi
Ayurveda
Anna-Carin tall undervisa i anatomi på muy santo
cefalu i Italien, hav, kust
bottom of page