top of page

Jungle Dance

Som du säkert redan har sett, så har du ju möjligheten att följa med oss till Indien i november och jag tänkte att jag skulle berätta lite mer om platsen där vi kommer att bo.


Jungle Dance ägs utav en kvinna från Nederländerna Lucie och hennes man. De har bott i Indien i många år (exakt hur många vet jag inte) och tillsammans har de tagit sig an och adopterat ett antal handikappade indiska barn. Indien ligger ju en bit efter oss i utvecklingen och handikappade hamnar oftast utanför samhället och de blir heller inte så väl omhändertagna. De driver en resturang inne i Arambol som heter Double Dutch och sedan öppnade de Jungle Dance för några år sedan. På DD har de även anordnat en Flee Market (loppmarknad) varje helg där man kan droppa av kläder som man inte behöver längre. Dessa sälj och de pengar som kommer in går till barnen. :)


För att ta sig till JD, så hyr man en scootie och kör i cirka 10 minuter genom jungeln och det är fantastiskt hur härligt tyst det är när man väl kommer fram. Inte direkt något som händer ofta i Indien kan jag lova.. När jag jobbade i Indien, så hade vi klasserna här ute och komma ut på morgonen innan solen gått upp, strax före 7. Sätta sig i meditation med stängda ögon och lyssna på hur naturen vaknar till liv. Fågelkvitter, en och annan ekorre och sedan templet bredvid som börjar sin morgonmäss är ett underbart sätt att starta sin dag. Vill man efteråt kan man avnjuta en god frukost eller kanske ta ett dopp i poolen innan man fortsätter sin dag.


JD är även ett permakulturområde vilket innebär att de arbetar för ett hållbart odlande och tanken är att de skall vara helt självförsörjande inom några år. Duschvattnet används för att vattna med och runt bambuhyddorna används gamla glasflaskor som trycks ned i jorden för att inga djur skall ta sig in. Allt som byggs är gjort av naturliga material som lera, bambu och till och med koskit. Gödsel som används på ett speciellt sätt blir hårt och vattenavvisande. Hur man gör är dock en annan fråga. :P


Det hålls även många dansuppvisningar på en stor scen de byggt och olika kurser och likande här ute.


Tag chansen och häng med på en resa ni sent kommer glömma. Ring eller maila om du vill anmäla dig eller veta mer.


Kram och namaste, Anna-Carin.

120 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page