top of page

Vad är din yoga?

Yoga, yoga, yoga, yoga...vad är yoga och vad är syftet? När vi utbildar våra elever, när våra utbildningar startar så påminner vi alltid våra elever om att det finns lika många yogastilar/syn/liv som det finns människor på jorden. Rent historiskt så är yoga något som förmedlats från guru (stöttepelare/lärare) till elev via tal eller "läxor". Man berättade helt enkelt sin upplevelse och sin nyvunna kunskap som man fick genom meditation, ej genom asanas (fysiska övningar) då detta kom långt senare i samband med patanjalis yoga sutras.


När jag frågar vad är din yoga så menar jag vad gör din dag? Vad får dig att må bra och vad gör att du lär känna dig själv lite mer? Kan det vara musik? kan det vara dina barn? eller kanske havet?


Yoga har inte bara ett ansikte, den har oändligt många ansikten men generelt endast fyra sätt att uppleva dem på. Vi har jnana (intellektet), Raya (fysisk, kropp, sinne,själ), Bhakti (tillredande, lita på universum) och det största av alla, där vi alltid hamnar oavsett gren...Karmayoga (handlingen, egofria). Så ska vi vara breda i vår tanke så yogar du när du älskar, när du idrottar eller ber. Inom yoga har vi inga gränser, inom yoga pratar vi om att förverkliga sig själv, gå djupare än att bara tänka på vilken måltid som är din favorit, när vi frågar vad är din "eld" så menar vi vad egentligen får dig att bli "euforisk"?


Så för dig som kämpar med din pranajama, du som inte kan sitta still i meditation eller du som inte är så vig som du önskar (läraren önskar egentligen)...var inte ledsen, orolig!


Fortsätt med det som får din "eld" att brinna, fortsätt att bada i ditt hav av tankar och tveka inte att följa dina visioner. Krama din familj och omfamna dig själv, ge dig en stor portion kärlek och va stolt för att du följer din egen väg.


Så vad är din yoga?


Min yoga är mina barn, min familj. På gott och ont, bokstavligt.


Stort tack till dig och stort Namaste för att du läser.

33 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page