top of page

Det ultimata (Yogiska) medicinen...
Hur mår du?


Tiden går och går och går...Vi blir äldre, visare och även lite tröttare, en del av livet. Men slutfrågan kommer alltid att vara, hur mår du? Ja, för visst är det en viktig fråga? grundläggande! Vi ställer säkert den ett antal gånger om dagen till både bekanta men även familj, vi frågar utan att egentligen bry oss, det är bara en fråga vi slänger ur oss. Men om vi granskar betydelsen av att fråga eller främst fråga sig själv hur mår du?


Genom hela den yogiska (vediska) historien, tidsåldern, så ägnade sig yogisar åt att fråga just den frågan, man ägnade sig åt medveten närvaro, andningsövningar, muddras, ritualer, mantran och allt mellan himmel och jord som hade med...den Indre identiteten att göra. Detta ledde så småningom till det vi idag kallar YOGA.


Idag, ställer vi den frågan men tänker allt som ofta på...är den nya bilen bra? Tjänar du tillräckligt? Ligger du tillräckligt? Är ungarna snälla? Hinner du gå på cross fit passen? Är de nya Hoka one one dojorna sköna? Med andra ord så är vårt mår du bra yttre id.


Jag ställer frågan igen, hur mår DU?

Vem är DU?

Vad vill DU?


Om du svarar att allt är ok så är jag glad för din skull, jag är glad över att just DU har funnit din "Zen", att du funnit din balans och medelväg.


Svarar du, jag vet inte så välkomnar jag dig till det ultimata medicinen, den är inte kemisk, den är gratis, den är tillgänglig när som, den är upplyftande och 100% säker.


Det heter MEDITATION, den går ut på att du, när du känner dig stressad, tar och sluter dina ögon, tar ett djup andetag, känner efter vart det värker och bara är. Just det, bara vara, ömtålig, mjuk, rotad, nära hjärtat och alldeles...dig själv. I denna stund behöver du inte vara yttre id, du behöver inte bära denna tunga lasst med en massa ångest, stress och förväntningar, i denna stund kan DU vara DU.


Perfekt, oändlig, rik


För meditation är slutmålet, slutsignalen efter en evig kamp, det är porten till ursprunget och universum som är...DU!


Genom meditation kommer du hem.


Meditation är det ultimata läkemedlet.

37 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page